Tomas Scott's Blog

Just another Visual Studio ALM blog

Labbet på väg upp

Snart har jag installerat ett kompelett labb med TFS 2010 samt Lab Management, byggserver mm.
Många installationer blir det, och gör man fel får man backa, vilket ofta innebär att blåsa maskinen och starta från scratch. Fördel är också om man har ett AD dit man kan joina maskinerna. Har du inte det, se till att skaffa ett – i alla fall om du skall ge dig på något annat än en singel-server installation.

Ett tips till er som försöker er på detta – läs instruktionerna noga – och följ dem noga. Betor är inte så förlåtande som släppta produkter är.

Eftersom Windows Server 2008 R2 är på väg ut så tänkte jag försöka köra på den. Vill ni köra in en TFS på den så läs följande Blog: http://blogs.msdn.com/dstfs/archive/2009/05/15/installing-tfs-2010-on-windows-server-2008-r2-rc.aspx

Skall ni köra Hyper-V och Lab Management – då är inte R2-versionen att tänka på vad gäller Hyper-V och SCVMM-maskinerna. Där gäller tidigare releaser än så länge.

June 15, 2009 - Posted by | TFS

3 Comments »

 1. Hoppas installationen gick bra! Kör själv TFS b1 på Server 2008 r2 och den rullar på bra, utan incidenter. Vet du förresten om det är möjligt att koppla ett fqdn till TFS-installationen (beta1)?

  Comment by Jonatan | June 23, 2009 | Reply

  • Jag vet inte – men jag är rätt säker att det går. Har du haft problem?
   (Åter efter semester…)

   Comment by tomasscott | August 6, 2009 | Reply

   • Jodå, det gick bra. Hade en del fel med webaccess-webparts som inte visste vilen tfs-instans de skulle gå mot när man kom in via fqdn (de fungerade dock när man körde direkt via datornamnet). Man var tvungen att köra en koppling i administrationsverktyget för att få det att fungera. Tog ett tag att hitta dock, och det fanns inte mycket info om det vad jag kunde se…

    Comment by Jonatan | August 8, 2009


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: